Duivenvoorde onderdeel van verhaallijn Kastelen en Landhuizen

woensdag 9 augustus 2017
 • Kasteel Duivenvoorde is sinds kort onderdeel van de verhaallijn Kastelen en Landhuizen van HollandCity. Met HollandCity richt NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) zich op activiteiten voor toeristen. Met zogenaamde verhaallijnen worden verschillende plekken in Nederland binnen een thema met elkaar verbonden. De nieuwste verhaallijn, waar Duivenvoorde onderdeel van is, is Kastelen en Landhuizen. 

  Verhaallijn: Kastelen en Landhuizen
  In de 17e en 18e bouwden veel succesvolle kooplui een buitenplaats waar ze in de zomer verbleven. Iedereen die het zich kon veroorloven ontvluchtte vanaf het voorjaar de stank van de stadsgrachten, om er pas in het najaar weer terug te komen. De buitenplaatsen dienden om te ontspannen, van de natuur te genieten of om muziek te maken.

  Groene gordels met volop recreatiemogelijkheden
  Voor internationale bezoekers die graag de natuur intrekken bieden de buitenplaatsen volop mogelijkheden. Er zijn volop gebieden waar kastelen en buitenverblijven een aaneengesloten lint van lusthoven vormen, waar je goed kunt fietsen, wandelen of varen.

  Kasteelmusea met rijke collecties
  Naast natuurliefhebbers komen ook cultuurfans hier aan hun trekken. Zo zijn er maar liefst vijftig kastelen als kasteelmusea toegankelijk, met rijke collecties uiteenlopend van beeldende kunst tot meubelstukken.

  Toonaangevende tuinarchitectuur
  De Nederlandse kastelen hebben een reputatie hoog te houden als het gaat om tuinarchitectuur. Louis Paul Zocher is een beroemde tuinarchitect die een deel van de indrukwekkende tuinen van Kasteel Twickel in Delden ontwierp. Zijn vader Jan David Zocher, misschien nog wel bekender, legde in 1841-1849 de Engelse landschapstuin op Duivenvoorde aan.

  Meer over deze verhaallijn

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina