Update: restauratie klokken

maandag 31 juli 2017 - Laat de klokken op Duivenvoorde weer huiselijk tikken!
 • Begin dit museumseizoen werd het nieuwe project van het Restauratiefonds Duivenvoorde bekend gemaakt: ‘Laat de klokken weer huiselijk tikken’. Op dit moment wordt er geld ingezameld om de klokken na dit seizoen te kunnen restaureren. Om welke klokken gaat het, en waarom is de restauratie zo hard nodig?

  Bij de tijd
  Het historisch torenuurwerk van Kasteel Duivenvoorde werd in 2012 met hulp van het restauratiefonds als eerste hersteld. Het project stond symbool voor beweging en tijd op het landgoed en kasteel. Het nieuwe project 'laat de klokken weer huiselijk tikken’ sluit hier mooi op aan. De talrijke 18de- en 19de-eeuwse uurwerken op het kasteel - zoals de Lodewijk XV consoleklok in de eetkamer, de orgelklok uit 1840 op de Overloop en de Franse reisklok in de Turkse kamer - staan stil; ze geven hun eigen tijd aan en zijn daardoor niet meer bij de tijd.

  De wolf en de zeven geitjes
  De grote orgelklok met speeldoos, favoriet bij kinderen, kan het verhaal van de wolf en de zeven geitjes al jaren niet meer vertellen. Restauratie van deze speelklok en de andere bijzondere uurwerken in het kasteel is essentieel voor het bewoonde karakter van Duivenvoorde. Ons doel is dat volgend museumseizoen alle klokken weer de juiste tijd aangeven en doortikken naar de toekomst.

     

  Wat kunt u doen?
  Een buitenplaats is bij uitstek een plaats waar de tijd nooit stil kan staan; zorg voor het monument en restauratiewerkzaamheden zijn constant aanwezig om het verleden levend houden. U kunt daarom het Restauratiefonds Duivenvoorde steunen om de klokken op Duivenvoorde weer te laten tikken. Dit kan op verschillende manieren:

  - eenmalige donatie via onze donatiemodule (rechts op de pagina)
  - eenmalige bijdrage overmaken op IBAN: NL 40 INGB 0007 8401 01 t.n.v. Restauratiefonds Duivenvoorde
  - contante bijdrage in de plexiglazen box in het Voorhuis
  - Vriend van Duivenvoorde worden voor €50,- per jaar
  - Begunstiger van Duivenvoorde worden voor €500,- per jaar

  Wim Molog van het Restauratiefonds Duivenvoorde over het belang van dit project:

  Meer over dit project leest u hier.

  Deel deze pagina