De kruidenvrouwtjes

vrijdag 9 juni 2017
 • Verscholen kruidentuin
  Naast bloemenmeisjes kent Duivenvoorde ook kruidenvrouwtjes. Als het Hof van Duivenvoorde in september open is, zijn in de landgoedwinkel eigen producten te koop, ook uit de kruidentuin die wat verscholen ligt achterin de Leidse tuin en een bezoek waard is. Een beukenboog geeft toegang tot deze bijzondere plek, die opgedeeld is in drie verschillende ruimtes met bloeiende en geurende beplanting en een groot gedeelte keukenkruiden.

  Eetbare bloemen
  Straks vinden deze kruiden niet alleen hun weg naar de keuken van het restaurant, maar ze worden nu al gedroogd en verwerkt tot kruidenolie of thee. Een groepje vrijwilligers dat zichzelf de naam ‘de kruidenvrouwtjes’ heeft gegeven, is er wekelijks aan het werk. Op dit moment wordt geëxperimenteerd met eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers, borage, goudsbloemen en bloemen van bieslook, die voor kleur in salades zullen gaan zorgen.

  Groenten en fruit
  Producten uit de oogsttuin zijn af en toe te koop in het stalletje bij de brug. Op sla moet nog even worden gewacht volgens de kruidenvrouwtjes.

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina