Buitenplaats Haagwijk

woensdag 7 juni 2017
 • Op initiatief van de Stichting Duivenvoorde verrijst op Haagwijk, sinds 1743 onderdeel van Landgoed Duivenvoorde, een eigentijdse monumentale buitenplaats. Onder leiding van projectontwikkelaar Being Development, in samenwerking met architectenbureau Powerhouse Company en Delva Landscape Architects, worden er acht vrijstaande woningen en één appartementengebouw gerealiseerd.

  De eerste bewoners van de buitenplaats zijn vorig jaar gearriveerd. Inmiddels zijn ook andere woningen bewoond en wordt er nog volop gebouwd. De vervolgstap is namelijk de bouw van het Grote Huis op de buitenplaats. Op de foto’s zijn ook het historische bijgebouw, wat oorspronkelijk al op Haagwijk stond, en de onlangs herstelde historische vijver te zien.

     

     

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina