Geslaagde opening museumseizoen Duivenvoorde

maandag 10 april 2017
 • Na een lange wintersluiting werd het nieuwe museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde afgelopen weekend feestelijk geopend met zomerse activiteiten, een spiksplinternieuwe app, enthousiaste bezoekers én een stralende voorjaarszon. Tevens ging de nieuwe tentoonstelling ‘Seasons op Duivenvoorde’ van start. Het Openingsweekend luidde een periode vol seizoensgebonden activiteiten op Duivenvoorde in.

  Drukte op Duivenvoorde
  Op zaterdag was er na een feestelijke opening voor genodigden veel belangstelling voor de gloednieuwe tentoonstelling ‘Seasons op Duivenvoorde’. Zondag was het familiedag en werd er volop gebruik gemaakt van de activiteiten op het landgoed; zo werden er heel wat paastakken versierd, middeleeuwse groenten geproefd, cupcakes gedecoreerd en parkrondleidingen gevolgd. Directeur van Duivenvoorde Annette de Vries kijkt tevreden terug: “Het was een prachtig beeld: families op het gras, heerlijk genietend van al het moois en de gezellige activiteiten. Zo zien we het graag op Duivenvoorde.”

     

  De seizoenen beleven
  Het Openingsweekend markeerde de start van een jaar boordevol activiteiten voor jong en oud op Duivenvoorde waarin de seizoenen centraal staan. Werd met het Openingsweekend de Lente nog volop gevierd, tijdens de Midzomerouderavond op 24 juni staat de Zomer centraal met een avond speciaal voor ouders (die hun kinderen natuurlijk gewoon mee mogen nemen). De Herfst wordt onthaald tijdens een griezelig en spannend Halloweenfestival op het kasteel en het seizoen zal uiteindelijk afgesloten worden in de Winter met Duivenvoorde in kerstsfeer op 16 en 17 december.

  App: Buiten op Duivenvoorde
  Tijdens het Openingsweekend werd de gloednieuwe app ‘Buiten op Duivenvoorde’ gelanceerd, die speciaal voor Duivenvoorde werd ontwikkeld. Bezoekers worden met de app rondgeleid over het eeuwenoude landgoed waarbij ze van alles leren over het kasteelpark. De app bevat ook een familiespel waarin bezoekers samen met hun (klein)kinderen op interactieve wijze alles ontdekken over de bijzondere dieren, personen en gebouwen op het landgoed. De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Android en iOS (Apple).

     

  Foto's
  Tijdens het weekend zijn er veel foto's gemaakt. Deze kunt u hier bekijken op onze Facebookpagina. Voor een sfeerimpressie van het Openingsweekend bekijkt u de onderstaande video (door Jacques van Herten).

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina