Ons echte goud

woensdag 22 maart 2017
 • Tijdens de Nationale Museumweek van 3 t/m 9 april 2017 worden Nederlandse musea en hun collecties in de spotlights gezet. Tijdens deze Museumweek staat binnen iedere collectie één pronkstuk, het echte goud, centraal. Het pronkstuk van Duivenvoorde? De prachtige en onlangs verworven Schelfhout!

  Schaatsers bij een Hollandse stad
  Tot twee keer toe wist de Vereniging Rembrandt werk uit de voormalige collectie Steengracht van Duivenvoorde voor Nederlands publiek bezit te verwerven. De eerste keer was in 1913, toen in Parijs zes oude meesters uit deze collectie werden aangekocht voor het Mauritshuis. In 2015 lukte het, samen met andere fondsen en particulieren, opnieuw. Schaatsers bij een Hollandse stad (1857) van de Haagse romantische landschapschilder Andreas Schelfhout, maar liefst 1 bij 1,5 meter groot, pronkt weer op Duivenvoorde.

  Het prachtige tafereel spreekt enorm tot de verbeelding. Het ijs kraakt. Je voelt de kou. Jong en oud zwieren over het ijs, maken een babbeltje of warmen zich bij de koek en zopie. Een schitterend werk vol details. Een en al kijkplezier!

  Feestelijke opening tijdens Museumweek
  Na een lange wintersluiting zal Duivenvoorde in het weekend van 8 en 9 april, het laatste weekend van de Museumweek, feestelijk geopend worden voor het publiek. Dit gebeurt met een programma boordevol activiteiten voor jong en oud rondom de gloednieuwe tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde! Het kasteel is het hele weekend te bezoeken tegen een gereduceerd tarief. 

  Bekijk hier het hele programma.

  #OnsEchteGoud
  Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Van 3 tot en met 9 april 2017 staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Elk museum, elke collectie toont u een deel van een geweldige rijkdom, 'ons echte goud'!

  Deel deze pagina