Gratis naar de film op 22 april in Voorschoten

dinsdag 14 maart 2017
 • Met uw tentoonstellingsticket van Kasteel Duivenvoorde gratis naar de film
  Het Filmtheater Voorschoten vertoont ter gelegenheid van de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde op zaterdagavond 22 april de film Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring van de Zuid-Koreaanse filmer Kim Ki-Duk. 

  Gaat u naar de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde? Dan krijgt u met uw toegangskaartje (goed bewaren dus) gratis entree tot de film in het Filmtheater Voorschoten. Per Duivenvoorde toegangskaartje krijgt u 1 filmkaart, zo lang de voorraad strekt. Reserveren kan via Filmtheater Voorschoten of 06-10331176.

  Za. 22 april 20.00 uur: 
  Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring 
  Kim Ki-Duk (KR/DE 2003)
  Koreaans gespr., Nederlands ondert., 103 min., genre: drama. Kijkwijzer: 6.   Moderne klassieker van de Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-Duk. Onderdeel Gouden Luipaard-competitie (festival Locarno). Voorstelling van DVD i.s.m. Kasteel Duivenvoorde bij de tentoonstelling Seasons. Alleen toegang op vertoon van een toegangsbewijs van de tentoonstelling. Gratis entree, zo lang de voorraad strekt, 1 filmkaartje per tentoonstellingskaartje. Met korte inleiding door Annette de Vries (Directeur Stichting Duivenvoorde).

  Bekijk hier de trailer:


  Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring
  Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet voor de twee monniken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit - en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

    

  Deel deze pagina