Update project vloerverwarming

vrijdag 3 februari 2017
 • Volgens planning
  Het project vervanging vloerverwarming op de benedenverdieping van het kasteel verloopt voorspoedig. Het ergste leed is geleden en geleidelijk wordt de vloer opnieuw opgebouwd. Eind februari verwacht de aannemer klaar te zijn. Dan kunnen de schilderijen en vergulde penanttafels en –spiegels uit de Marot Zaal, de Venetiaanse kroonluchter uit de Eetkamer en de degelijke kussenkasten uit het Voorhuis weer terug op hun plek. Vervolgens staat het kasteel een grote voorjaarsschoonmaak te wachten. 

  Middeleeuwse fundamenten
  Het openleggen van de vloer bood de unieke gelegenheid om o.a. de middeleeuwse fundamenten van de donjon van nabij te bestuderen. We wisten dat ze er zaten, maar ze zijn nu netjes in beeld en tekst vastgelegd door een bouwhistoricus. Zo levert elk project weer nieuwe inzichten op over de fascinerende geschiedenis van het bijna 800 jaar oude kasteel.

     

  Terug naar nieuws

   

  Deel deze pagina