Overwinteren op Duivenvoorde

woensdag 1 februari 2017
 • Terwijl binnen in het kasteel veel energie en creativiteit wordt gestoken in het realiseren van de komende tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde, gaat buiten de natuur z’n eigen gang. Koning Winter regeert en iedereen moet zich aanpassen. Dat geldt ook voor de dieren en met name voor de vogels. Het ijs op de vijvers is voor de ijsvogel de grootste vijand, hoewel z’n naam anders doet vermoeden. Zijn voedsel bestaat uit kleine visjes en die zijn tijdelijk onbereikbaar.

     

  De vele eenden en houtduiven hebben het gemakkelijker. Zij doen zich tegoed aan de gevallen eikels die inmiddels zijn gefermenteerd en dat uitstekend voedsel is voor veel dieren. Er zijn enkele goudhaantjes gezien in de naaldbomen; zij denken daar weer iets te kunnen opscharrelen. Het roffelen van de spechten betekent dat die hun territorium al weer aan het afbakenen zijn. Daar kriebelt het voorjaar kennelijk al.

  Lijkt het een kale boel in het park, als je goed kijkt en luistert valt er van alles te beleven.

  Video

  Jacques van Herten maakte een schitterend filmpje van winters Duivenvoorde. Bekijk de prachtige beelden hier:

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina