Seasons op Duivenvoorde

vrijdag 6 januari 2017
 • Vanaf 8 april zal er op Duivenvoorde een gloednieuwe tentoonstelling te zien zijn. Nieuw dit jaar is dat de tentoonstelling zich niet alleen tot het interieur van het kasteel zal beperken, maar ook buiten in het park nog doorloopt. Het onderwerp van de tentoonstelling in 2017? Seasons op Duivenvoorde!

  Liefde voor de seizoenen
  Nederland kent een duidelijke wisseling van de seizoenen. Ook al maken we ons zorgen over het opwarmen van de aarde en mopperen we graag op het weer, niemand zal de seizoenswisselingen willen verruilen voor een eeuwigdurende zomer of winter. En zo is het door de eeuwen heen geweest. “Ik heb gebruik gemaakt van deze eerste mooie dag om naar Duvenvoirde te gaan”, schreef Arent IX van Wassenaer op 11 oktober 1709 na een periode van aanhoudende storm en regen aan zijn schoonvader, Hans Willem Bentinck, 1e graaf van Portland.

  Ieder seizoen een evenement tijdens Seasons op Duivenvoorde
  Naast de tentoonstelling is er een uitgebreide buitenprogrammering met een (familie)evenement rond elk seizoen. Het openingsweekend (8/9 april) staat in het teken van de Lente. Daarna volgen: de Zomer (24/25 juni), de Herfst (28/29 juni) en de Winter (16/17 december).

  Meer over deze tentoonstelling leest u hier

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina