Project vloerverwarming

donderdag 5 januari 2017
 • Sommige projecten zijn ingrijpend, maar onvermijdelijk. De vloerverwarming van de gehele benedenverdieping (Voorhuis, Eetkamer en Marotzaal) uit de jaren tachtig van de vorige eeuw hapert al enige jaren en het uur U nadert. Daarom zal Duivenvoorde de eerste twee maanden van 2017 dicht zijn voor deze operatie, die met militaire precisie is voorbereid.

  Eerst moet de benedenverdieping professioneel worden ‘uitgehuist’, zoals dat in museumkringen heet. Wat naar boven kan, gaat naar boven, maar de rest zal extern bij een kunsttransporteur worden opgeslagen. Wie de manshoge familieportretten, monumentale vergulde tafels en imposante kroonluchter van Duivenvoorde kent, kan zich een voorstelling maken van de impact hiervan.

  De vloer moet open, er komt een nieuwe isolatielaag en tot slot wordt de nieuwe vloerverwarming aangebracht. Als uiteindelijk de stofwolken zijn neergedaald en het tapijt en de collectie weer zijn teruggeplaatst, zal het net zijn alsof er niets is gebeurd. Maar die schijn bedriegt, want het wordt dankzij deze ingreep een stuk behaaglijker op Duivenvoorde.

       

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina