Families het hele jaar welkom op Duivenvoorde

dinsdag 31 januari 2017
 • Kom het jaar rond met de familie naar Kasteel Duivenvoorde
  Komend jaar zijn families (met kinderen t/m 12 jaar) jaarrond welkom op Duivenvoorde! Naast de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde (8 april t/m 29 okt 2017), is er ook een uitgebreid Binnenstebuiten-programma, gekoppeld aan de seizoenen. Het park is het hele jaar open en er is een speciale gezinskorting bij toegang tot het kasteel.

  Wat is er te zien en doen?
  Wil je in het wandelpark van alles ontdekken over de ontluikende natuur in de lente, dan is er een speciale app met quiz vanaf april. In de zomer worden alle ouders speciaal verwend tijdens de Midzomerouderavond. Of wil je liever neerstrijken in de zon en genieten van limonade en een kopje koffie in de historische ommuurde tuin? Kom deze nazomer naar het bezoekerspaviljoen dat dan zijn deuren opent. Waan je met de hele familie echte kasteelbewoners van weleer met de speciale familierondleiding of kom naar een spookachtig verlicht Duivenvoorde tijdens het Halloweenspektakel in oktober. In de winter is er een intieme kerstmarkt en kun je met jouw gezin een kerstboom voor thuis komen uitgraven.

  Noteer in de agenda voor 2017
  - Weekend 8 en 9 april - Openingsweekend: lancering van de familie quiz app voor in het park, familierondleidingen en opening van de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde.
  - Maandag 5 juni ( pinksteren) - Kastelendag: Ridders en prinsessen: welkom!
  - Zondag 11 juni - Muziektheatervoorstelling Le nozze di figaro: voor families, met o.a. acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical), bezoek kasteel niet mogelijk.
  - Zaterdagavond 24 juni - Midzomer ouderavond: want ouders mogen ook verwend worden...met kampvuur, liedjes zingen, ontspannen in het gras met blote voeten en een glas wijn of bier (kinderen ook welkom).
  - Zomervakantie - Vakantiepasactiviteiten: in juli/augustus voor kinderen uit de Leidse regio; kom van alles beleven en ontdekken in de zomervakantie!
  - Weekend 9 en 10 september - Open Monumentenweekend: Let op dit weekend zijn de Voorschotense kinderen de baas van het kasteel en kunnen je er veel over vertellen. Je komt ze vast tegen als je door een van de kamers dwaalt. (toegang gratis het hele weekend).
  - Najaar - MuseumJeugdUniversiteit: in samenwerking met Huygens’ Hofwijck: Kom naar hoorcolleges, verboden voor ouders!
  - Zondag 29 oktober - Halloween griezelkasteel: huiver en griezel bij kasteel Duivenvoorde, hol een pompoen uit en versier die!
  - Weekend 16 en 17 december - Kerstmarkt: met glühwein, warme choco, kerstverhalen en -zang, familierondleidingen en zelf de kerstboom uitgraven.

  Het park is het hele jaar open voor wandelaars. Het kasteel en de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde zijn geopend tijdens het museumseizoen van 8 april t/m 29 oktober 2017. Een bezoek aan de tentoonstelling is een vast onderdeel van de rondleiding. Speciaal voor families (kinderen van 6 t/m 12 jaar) is er op woensdagmiddagen een rondleiding met het thema ‘kasteelbewoners’.

  Voor kinderpartijtjes of kinderrondleidingen (‘verboden voor ouders’): reserveer vanaf april via 071-561 37 83 of activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl. Voor een volledig overzicht, openingstijden kasteel en meer info check onze activiteitenpagina.

     

  Deel deze pagina