Hakken, kappen, graven en zagen op Duivenvoorde

donderdag 15 december 2016
 • De winter nadert ook op landgoed Duivenvoorde; kortere dagen, lagere temperaturen, het rustige winterseizoen komt eraan. Voor de buitenwerkers is er echter altijd veel werk. Zo is er nog volop bedrijvigheid bij de traditionele kerstbomenverkoop; de bomen worden uitgegraven en volgend jaar in januari bij teruggave opnieuw geplant. Ook de verkoop van rode bessen, mistletoe, en ander kerstgroen zorgt voor bijzonder sfeervolle winterdagen rond het kasteel.

     

  Deze winter moet er ook een behoorlijk perceel hakhout worden ‘afgezet’, oftewel kaal gezaagd worden. Dit geriefbosje van ca. 0,5 hectare dicht bij het spoor staat bekend als ‘de halve maan’ (naar de vorm). Hakhoutbos wordt gekapt voor het brandhout en om het landschapselement te behouden. Na de kap gaan alle stobben in de lente weer uitlopen en na ca.10 jaar staat er weer een stuk oogstrijp bos. Haardhout uit eigen bossen wordt het hele jaar door verkocht op het landgoed (meer informatie).

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina