Geslaagd kerstevenement op Duivenvoorde

maandag 12 december 2016
 • Wie het afgelopen weekend een bezoek aan Duivenvoorde heeft gebracht, is inmiddels volledig in kerstsferen. Een uitbundige kerstman, warme (kerst)versnaperingen, live muziek en een zingende kerstboom; het was er allemaal. Veel publiek kwam erop af; zowel het landgoed als het kasteel waren met prachtige kerstbomen en fonkelende kerstdecoraties omgetoverd tot een waar kerstsprookje met activiteiten voor jong en oud. 

  Zo'n 2300 bezoekers kwamen dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 december af op het sfeervolle en authentieke kerstevenement 'Duivenvoorde in kerstsfeer'. Traditioneel de laatste mogelijkheid van het jaar om Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten te bezoeken voordat het museum na een wintersluiting pas weer in april van het nieuwe jaar opent.

  Kerstverhalen voor jong en oud
  Er was dan ook veel belangstelling voor de kerstrondleidingen; een week voor het evenement waren ze al uitverkocht. Onder leiding van een gids werden bezoekers door het sfeervol versierde kasteel geleid. Ook op het spannende kerstverhaal dat speciaal voor de jonge bezoekers in de historische Eetkamer werd voorgelezen, kwam veel publiek af.

     

  Knusse kerstmarkt
  Maar ook op de kerstmarkt buiten was het, ondanks het grijze weer zaterdag, een gezellige drukte. De knusse en kleinschalige markt met sfeervol versierde houten chalets stond opgesteld rondom een schitterende kerstboom, waar de bezoekers konden genieten van heerlijke warme versnaperingen en vrolijke kerstdeuntjes. Kinderen konden samen met hun ouders mooie kerststukjes maken van groen van het landgoed. En zij die thuis nog geen kerstboom hadden, konden een mooi exemplaar op het landgoed uitzoeken en mochten deze zelf uitgraven.

        

  Sfeerbeelden Duivenvoorde in kerstsfeer
  Meer zien? Bekijk hier enkele sfeerbeelden van het kerstevenement terug, gemaakt door Jacques van Herten op de zondag.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina