Vergulding Marotzaal

woensdag 2 november 2016
 • Kasteel Duivenvoorde sloot op zaterdag 29 oktober met het Weekend van het Portret het museumseizoen feestelijk af. In de Marotzaal zal echter ook in de wintermaanden hard worden gewerkt; onlangs werd hier weer een gerestaureerde vergulde spiegellijst met bijbehorende wandtafel op zijn oude vertrouwde plek tussen twee ramen geplaatst. Van de vijf te restaureren sets zijn er nu twee (set 2 en 3) volledig gerestaureerd en in oude ingetogen luister hersteld. 

  Ondertussen is het eerste ensemble (set 1) weer meegenomen - waarvan eerder de bronsverf al was verwijderd - voor verdere restauratie. Het is uiterst consciëntieus werk en geen houtworm of andere aantasting van het object ontkomt aan het oog van het restauratieteam; logistiek gezien is deze restauratie ook een staaltje van vernuft. Het project zal in 2018 worden afgerond.

  De levensgrote lijsten van de portretten van het geslacht Van Wassenaer in de Marotzaal worden binnenkort ook gerestaureerd: ze zijn er nu al verguld mee!

     

     
  Terugplaatsen van set 3 en meenemen van set 1 op 13 oktober jl.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina