Helft is binnen van publieksactie Leidse tuin

zaterdag 26 november 2016
 • Extra aandacht voor actie tijdens Duivenvoorde in kerstsfeer
  Tijdens Duivenvoorde in kerstsfeer op 10 en 11 december kunnen bezoekers in een van de chalets op de buitenmarkt kerstversieringen kopen. Deze kerstartikelen zijn in het verleden door een sponsor aan Duivenvoorde geschonken. De afgelopen jaren vond de verkoop ten behoeve van het Restauratiefonds Duivenvoorde plaats in de vroeg achttiende-eeuwse Marot Zaal. Dit jaar gebeurt dit op de buitenmarkt. De opbrengst daarvan komt direct ten goede aan de restauratie van de muur van de Leidse tuin.

  Bovendien zullen vrijwilligers van Duivenvoorde bij de bezoekers van de kerstmarkt aandacht vragen voor de restauratie van de muur. Het is dan mogelijk door middel van een contante gift symbolisch een steen uit de historische muur adopteren.

  Restauratie hard nodig
  De restauratie van de muur is nodig, omdat deze ernstig in verval is. In de Leidse tuin zal naar verwachting in de zomer van volgend jaar het nieuwe bezoekerspaviljoen van Duivenvoorde open gaan. In dit paviljoen worden bezoekers vanaf dat moment ontvangen. Daar komt eveneens de museum/landgoedwinkel en een horecavoorziening. Na de restauratie van de muur zal de Leidse tuin een nieuwe toplocatie zijn in het negentiende-eeuwse landschapspark van het landgoed.

  Direct doneren
  Wie een bijdrage wil leveren aan het herstellen van de historische tuinmuur kan dat ook doen via de actiepagina. Hier staat bovendien een korte film over de staat waarin deze eind negentiende-eeuwse muur zich nu bevindt. Wie voor € 10 euro symbolisch een steen uit de muur wil adopteren kan dat ook doen via het Restauratiefonds Duivenvoorde te Voorschoten: NL 40 INGB 0007 8401 01.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina