De ene boom is de andere niet

dinsdag 1 november 2016
 • In het kasteelpark vallen nu vooral de tulpenboom, moeraseik en moerascipres op door hun prachtige kleuren. De mensen van de buitendienst letten weer op andere kenmerken. Zij zijn nu vooral bezig met de inspectie van oude bomen en als het nodig is ontkomen gevaarlijke takken niet aan de zaag. Staand dood hout wordt nog wel eens gespaard om vleermuizen de gelegenheid te geven om in oude spechtennesten te overwinteren.

  Er wordt dus flink gezaagd en gekloofd in dit jaargetijde, terwijl eekhoorns en gaaien druk in de weer zijn om een wintervoorraad aan te leggen door eikels en beukennootjes te verstoppen. Zo werken zij weer mee aan de groei van het bomenbestand.

  De kerstboomverkoop start dit jaar op 3 december. Deze maand worden met het oog daarop een paar honderd bomen aangevoerd van het landgoed Lockhorst in Utrecht. Wat is er leuker dan je eigen kerstboom in de kasteeltuin uit te zoeken en uit te spitten. Geen boom is hetzelfde en je mag hem na Kerst terugbrengen zodat hij de kans krijgt om verder te groeien. Voor heel veel families is dit al een jaarlijkse traditie!

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina