Publieksactie Leidse tuin slaat aan

maandag 3 oktober 2016
 • De publieksactie om geld in te zamelen voor de restauratie van de historische muur van de Leidse tuin van Kasteel Duivenvoorde heeft succes. De afgelopen tijd is al bijna een derde van het streefbedrag van  € 25.000 via giften van particulieren binnengekomen. Dit mooie resultaat is voor iedereen die op het kasteel actief is een enorme stimulans om de komende maanden door te gaan met deze actie.

  Na de restauratie
  Er bestaan ook al plannen voor de muur na de restauratie. Landgoedopzichter Dick de Vlieger licht dit toe: “Door de muur is de Leidse tuin een heerlijke luwe plek. We willen na de restauratie weer leifruit gaan telen langs deze muur, die perfect op de zon ligt. Vroeger werd de muur daar ook al voor gebruikt”.

  Dat betekent dat de Leidse tuin na de restauratie van de muur met het leifruit weer een toplocatie vormt in het kasteelpark van Duivenvoorde, samen met de nu al aanwezige boomgaard en de prachtige bloembedden. De komst van het bezoekerspaviljoen in de loop van volgend jaar maakt de metamorfose van de tuin compleet. Dit is een mooie kroon op de renovatie van het Engelse landschapspark rond het kasteel dat de afgelopen jaren is gerealiseerd met steun van Europa, de provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818.

  Steentje bijdragen?
  Wilt u graag uw steentje bijdragen aan dit project? Op onze projectpagina kunt u eenvoudig een bedrag doneren en daarmee de restauratie van de tuinmuur steunen. Met iedere €10,- adopteert u symbolisch een steen. Meerdere stenen adopteren kan natuurlijk ook. Vanaf €50,- wordt u Vriend van het Restauratiefonds Duivenvoorde.

  Direct geld overmaken mag ook via het Restauratiefonds Duivenvoorde te Voorschoten: NL 40 INGB 0007 8401 01.

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina