Hollandse Duinen genomineerd voor mooiste natuurgebied Nederland

zondag 16 oktober 2016
 • Onlangs kon u al op onze website lezen dat Nationaal Park Hollandse Duinen zich kandidaat stelt voor de verkiezing van ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. De naam van dit nieuwe Nationaal Park langs de Zuid-Hollandse kust, waar landgoed Duivenvoorde middenin ligt, werd op 14 september officieel in Kasteel Duivenvoorde onthuld.

  Hollandse Duinen genomineerd
  Inmiddels is bekend geworden dat Nationaal Park Hollandse Duinen is genomineerd. Dit werd op 10 oktober jl. door een vakjury bekend gemaakt. De vakjury onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft alle inzendingen op basis van vooraf vastgestelde criteria beoordeeld.

  Vanaf nu is het aan het publiek welke drie gebieden zullen worden uitgeroepen tot mooiste natuurgebied. Tot en met 31 oktober kunt u stemmen op één van de genomineerde gebieden.

  Breng hier uw stem uit

  Op 31 oktober zal staatssecretaris Martijn van Dam de winnaars bekend maken. De drie gebieden met de meeste stemmen van het publiek zullen worden uitgeroepen tot winnaars. 

     

  Nationaal Park Hollandse Duinen
  Langs de Noordzee, tussen strand en strandwallen, liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd; geliefd om water, ruimte en licht.

  Dit is het beoogde Nationale Park Hollandse Duinen: 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed. Het Nationaal Park is grofweg 200 km2 groot en omvat een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Met 4.610 hectare aan Natura 2000-gebieden: Solleveld & Kapittelduinen, Westduinpark & Wapendal, Meijendel & Berkheide, Coepelduynen, boswachterij Noordwijk en De Blink (beide onderdeel van Kennemerland-Zuid).

  Over de verkiezing
  Met de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' kan het publiek zich uitspreken over onze natuur, verbeteren we de kwaliteit en toegankelijkheid én zetten we onze mooiste natuurgebieden en landschappen voor binnen- en buitenlandse bezoekers op de kaart. Deze verkiezing draagt bij aan de bekendheid van onze natuur, en daarmee aan de waardering ervoor.

  Lees meer over de verkiezing

  Deel deze pagina