Succesvolle kindercolleges op Duivenvoorde

dinsdag 20 september 2016
 • Afgelopen zondag vond alweer het tweede college van de MuseumJeugdUniversiteit op Duivenvoorde plaats. Ondanks dat de techniek het een beetje liet afweten (de powerpointpresentatie deed het niet) was het een succesvol college en mochten de nieuwsgierige kids zelfs nog even het kasteel in.

  Kunst en wetenschap
  Drs. Judith Niessen is kunsthistoricus en werkt bij veilinghuis Sotheby’s. Zij vertelde de kinderen zondag alles over de bijzondere verzameling van Duivenvoorde. De kinderen weten inmiddels precies hoe het kasteel aan zijn verzameling van portretten, tekeningen, meubels, kostuums en meer komt. Twee weken eerder leerden de kinderen van drs. Rosalie Sloof alles over de kleding en mode van de kasteelbewoners in de 19de eeuw. Inmiddels zijn de kinderen dus ook echte experts als het gaat om de kunst- en kostuumcollectie van Duivenvoorde!

  De laatste twee colleges van de reeks vinden plaats op 2 en 9 oktober op Huygens’ Hofwijck. Dan zal kinderfilosoof Marja van Rossum samen met de kinderen onderzoeken of er een einde aan je gedachten zit, en vertelt sterrenkundige drs. Thomas Wijnen de kinderen alles over sterren en het heelal.

  MuseumJeugdUniversiteit
  Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die nieuwsgierig is er de MuseumJeugdUniversiteit. Dit jaar organiseert Duivenvoorde samen met Huygens' Hofwijck vier kindercolleges: twee op Duivenvoorde (4 en 18 september, 11.30 uur) en twee colleges op Hofwijck (2 en 9 oktober, 11.30 uur). In de reeks van vier colleges ontdekken de kinderen hoe het is om te leven op een kasteel of buitenplaats én hoe leuk wetenschap is.

       

  Deel deze pagina