Open Monumentendag op Duivenvoorde zonnig en druk

dinsdag 13 september 2016
 • Het afgelopen weekend, tijdens de Open Monumentendagen, wist een groot publiek Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten weer te vinden. Dankzij het zomerse weer werd niet alleen het kasteel goed bezocht, maar was er ook een gezellige drukte in het park. Het hele weekend werd er volop geprofiteerd van gratis toegang en diverse georganiseerde activiteiten op het landgoed. 

  Enthousiaste kindersuppoosten
  Meer dan 1100 geïnteresseerden brachten tijdens dit weekend een bezoekje aan het kasteel. Op zaterdag werden zij enthousiast te woord gestaan door de kindergidsen van Voorschotense basisscholen. De kinderen vertelden de bezoekers honderduit over het kasteel en zijn geschiedenis. Op zondag konden de bezoekers op eigen gelegenheid door het kasteel dwalen en genieten van al het moois in de opengestelde kasteelkamers.

       

  Gezellige drukte
  Dankzij het stralende weer was het ook buiten op het landgoed het hele weekend gezellig druk. Jong en oud vermaakten zich met de verschillende buitenspelletjes, volgden een boeiende parkrondleiding of genoten tijdens een wandeling van de rust in de natuur. Bezoekers konden daarnaast ook (biologische) verse groenten uit de groentetuin van Duivenvoorde kopen.

  De Leidse tuin, die precies een jaar geleden officieel geopend werd voor het publiek, trok dankzij de schitterende en kleurrijke bloemen en planten veel belangstelling. Ook werd er aandacht gevraagd voor de publieksactie 'Draag uw steentje bij' om de historische muren van de Leidse Tuin te kunnen restaureren, wat tot een mooi aantal giften leidde. 

      

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina