Flora en fauna in het herstelde kasteelpark

vrijdag 16 september 2016
 • Het rapport over de broedvogelinventarisatie in het kasteelpark is nog niet binnen, maar al wel is bekend dat na het herstel van het park het aantal ijsvogelbroedparen van één naar vier is gegaan. Het eerste stel meldde zich al veertien dagen na aanleg van de nieuwe bosvijver.

  Zoogdieren, bomen en heesters
  Van de zoogdieren op het landgoed vallen de reeën, hazen en konijnen het meeste op. Deze zomer is regelmatig een reegeit met twee kalfjes in het weiland langs de voorlaan gezien.

  De soortenrijkdom aan bomen en heesters is door de nieuwe aanplant met het herstelplan behoorlijk toegenomen. Er zijn veel voor het park nieuwe soorten aangeplant, die met de groei steeds meer gaan opvallen.

  Drukke buitenploeg
  Ook is de buitenploeg druk bezig om het grasland te verschralen, maaien en vervolgens het gras af te voeren, om zo kruiden en veldbloemen meer kans te geven. Na het realiseren van veel bijvriendelijke bloembedden in de Leidse tuin, komt er steeds meer groente uit de bloementuin.

  Alle mensen van de buitenploeg werken er hard aan om het park aantrekkelijk te houden en niet alleen voor wandelaars!

       

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina