Duivenvoorde start publieksactie Leidse tuin

maandag 29 augustus 2016 - Draag uw steentje bij!
 • Kasteel Duivenvoorde gaat de komende maanden geld inzamelen voor de restauratie van de muur van de Leidse tuin bij het kasteel. Deze historische muur uit het eind van de negentiende eeuw is erg in verval. Op sommige plaatsen wordt de muur momenteel gestut om instorten te voorkomen. Ook zijn op meerdere plekken de afdekkende dakpannen verdwenen, waardoor regenwater de muur binnendringt. De restauratie is een kostbare aangelegenheid. Daarom roept de Stichting Duivenvoorde iedereen die Duivenvoorde een warm hart toedraagt op: ‘Draag uw steentje bij’.

  Nieuwe functie Leidse tuin
  De Leidse tuin is bij veel inwoners van deze regio bekend, omdat daar tot een paar jaar geleden altijd de kerstbomenverkoop op het landgoed plaatsvond. In het kader van de renovatie van het kasteelpark heeft de Leidse tuin ook een metamorfose ondergaan. Er is een boomgaard aangelegd en een bloementuin met schitterende bloembedden. Bovendien zal hier in de loop van volgend jaar het nieuwe bezoekerspaviljoen met eetgelegenheid en museum/landgoedwinkel komen.

  Annette de Vries, directeur van de Stichting Duivenvoorde, zegt dat de wens om de honderd meter lange muur van de Leidse tuin aan te pakken al langer bestaat. Maar nu de Leidse tuin door het bezoekerspaviljoen een centrale functie krijgt, is dit het goede moment om ook de muur te restaureren.

  Publieksactie
  Er is inmiddels door de provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds al een bedrag van € 100.000 beschikbaar. De totale restauratie kost naar schatting € 250.000. Het streefdoel van de publieksactie is € 25.000. Het bestuur van Duivenvoorde hoopt dat dit voor andere fondsen een stimulans is om ook financieel bij te dragen.

  De publieksactie voor de muur gebeurt vanuit het Restauratiefonds Duivenvoorde. Dit fonds kiest ieder jaar een project om het publiek en Vrienden van het Restauratiefonds te stimuleren om daar financieel aan bij te dragen Wie € 50 per jaar doneert wordt Vriend van het Restauratiefonds. Dit jaar kan iedereen onder het motto ‘Draag uw steentje bij’ voor een bedrag van € 10 symbolisch een steen uit de muur rond de Leidse tuin adopteren. Dit kan op onze speciale projectpagina.

  Unity TV maakte een item over de publieksactie (31 augustus). Dit kunt u hier terug kijken. 


      

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina