Open Monumentendagen op Duivenvoorde

woensdag 10 augustus 2016
 • Kasteel Duivenvoorde en het bijbehorende landgoed staan in het weekend van 10 en 11 september weer in het teken van Open Monumentendag. Aan deze 30ste editie met als thema ‘iconen en symbolen’ doen in dit jubileumjaar meer dan 4.000 monumenten mee. Op Duivenvoorde belooft het een mooi weekend vol zomerse activiteiten te worden!

  Op zaterdag 10 september bepalen leerlingen uit groep 8 van basisscholen uit Voorschoten de sfeer op het kasteel. In de verschillende vertrekken vertellen ze leuke, interessante en grappige anekdotes over de vroegere bewoners aan alle bezoekers. Zowel op zaterdag als zondag kunt u vrij (zonder gids) door het kasteel wandelen.

  Ook buiten het kasteel kan er het hele weekend weer genoten worden. Niet alleen van het fantastische landschapspark, maar ook van verschillende leuke buitenspellen. Het landgoed en kasteel staan symbool voor een tastbaar verleden dat zich speciaal op deze Open Monumentendagen laat aanschouwen door een ieder die geïnteresseerd is in historie. 

  Programma en kaarten

  Voor het actuele programma van 10 en 11 september kijkt u hier.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina