Nieuwe serie kindercolleges van start

maandag 8 augustus 2016
 • Kasteel Duivenvoorde verzorgt in samenwerking met Huygens' Hofwijck dit najaar weer vier super spannende en interessante colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar.

  De eerste twee colleges, op zondag 4 en 18 september, vinden plaats op Kasteel Duivenvoorde en sluiten aan bij de huidige tentoonstelling ‘Upstairs Downstairs’. De kids krijgen er alles te horen over wat de kasteelbewoners vroeger voor chique kostuums droegen én hoe het museum aan zo veel schilderijen komt.

  De kindercolleges op zondag 2 en 9 oktober op buitenplaats Hofwijck staan in het teken van het denken en het universum. De kinderen gaan samen met de docent aan de slag met vragen als ‘zit er een eind aan je gedachten?’ en ‘hoe ver kun je kijken in het heelal?’. De vier colleges zijn een reeks en kunnen niet apart worden gevolgd. Na afloop krijgen alle deelnemers een diploma.

  De Museum Jeugd Universiteit is al jaren een succesformule. Op een leuke en laagdrempelige manier kunnen nieuwsgierige kinderen kennis maken met geschiedenis en wetenschap.

  Programma en kaarten

  Meer over het programma of de kaartverkoop leest u hier

  Terug naar nieuws

   

  Deel deze pagina