Gezocht: vrijwilligers huishoudelijke dienst

vrijdag 22 juli 2016 - met interesse in good housekeeping (6 uur)
 • Kasteel Duivenvoorde beschikt over bijzondere historische interieurs uit de 17de-19de eeuw. Voor het behoud van deze interieurs en de daarin geplaatste kunstobjecten is regelmatige en grondige schoonmaak noodzakelijk (stoffen, zuigen, insectenverwijdering), maar dit vraagt gezien de kwetsbaarheid van deze interieurs om grote zorgvuldigheid. Kennis van de juiste wijze van schoonmaakhandelingen en -middelen is hierbij noodzakelijk. Liefde voor historische interieurs een must.

  In navolging van de Engelse National Trust – die een netwerk van kastelen en landhuizen beheert – werken we op Duivenvoorde met een plan voor good housekeeping. Dit richt zich op een systematische en verantwoorde aanpak van het onderhoud en beheer van de historische interieurs en collectie, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen wekelijkse, maandelijkse en (twee)jaarlijkse werkzaamheden.

     

  Functie
  De functie van vrijwilliger Huishoudelijke Dienst/Good Housekeeping is gericht op de wekelijks terugkerende werkzaamheden in de historische ruimten van het kasteel. De werkzaamheden van deze functie bevinden zich tussen die van de ‘huishoudelijke dienst’ (schoonmaak van de benedenverdieping, inclusief keuken, toiletten en facilitaire ruimtes) en de vrijwilligersgroep ‘goodhousekeeping’ in (objecthantering en periodieke werkzaamheden met lagere frequentie). U werkt in duo’s en bij voorkeur twee dagdelen per week (waarbij beschikbaarheid op de dinsdag en de donderdag tot de aanbeveling strekt).

  Bent u:

  - Geïnteresseerd in het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden in historische interieurs;
  - Nieuwsgierig naar het ‘wat, hoe en waarom’ van het schoonhouden en conserveren van historische interieurs en kunstobjecten en bereid u daarin te laten coachen;
  - Fysiek in goede conditie;
  - Betrouwbaar en zorgvuldig;
  - Twee dagdelen per week beschikbaar (bij voorkeur dinsdag en donderdag);
  - Bereid om in duo’s te werken;
  - Flexibel en bereid om zo nodig ook in te springen bij gewone huishoudelijke werkzaamheden als de situatie daarom vraagt.

  Dan zullen we u graag inschakelen als vrijwilliger Huishoudelijke dienst/Good Housekeeping. De functie valt onder de verantwoordelijkheid van de kasteelbeheerder i.s.m. de medewerker behoud en beheer.

  Interesse?
  Stuur dan voor 1 september 2016 een mail en c.v. naar officemanager Merel IJsbrandy. Voor nadere inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met kasteelbeheerder, Arend Slot, telefoon 071-5623783 (na 9 augustus) of medewerker behoud en beheer, Arrianne Zeijlemaker (alleen op donderdag 06-15397887).

  Kasteel Duivenvoorde heeft een vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers krijgen een vrijwilligerscontract en een vrijwilligersvergoeding (€ 200 per jaar op basis van minimaal 20 dagdelen per jaar). In bijzondere situaties wordt een hogere vrijwilligersvergoeding gegeven, doch nooit meer dan de wettelijk toegestane hoogte van de vrijwilligersvergoeding (€ 1500 per jaar ofwel € 150 per maand).

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina