Kastelen zomertour 2016

dinsdag 21 juni 2016
 • In Nederland waren ooit zo’n 3.500 kastelen. Nu is daar, naar schatting, nog maar zo’n 10% van over. En slechts een klein deel daarvan is voor publiek toegankelijk als museum, restaurant, hotel of evenementenlocatie.

  Topkastelen zomertour
  15 van de meest bezochte kasteelmusea uit Nederland en Vlaanderen werken samen onder de naam Topkastelen. Zij organiseren ook dit jaar weer de Kastelen zomertour. Tijdens deze zomertour kunt u uw bezoek aan één van deze topkastelen combineren met een prachtige fiets- of wandelroute in de omgeving. 

  Fiets- en wandelroutes
  Duik in de historie van de mooiste kastelen van Nederland en geniet van de schitterende natuur in de nabije omgeving. Op de website van Topkastelen worden verschillende fiets- en wandelroutes aangeboden die u gratis kunt downloaden.

  Winactie
  Extra leuk dit jaar is dat u mee kunt doen met een foto-actie. Deel uw mooiste topkastelenfoto op de Facebookpagina van Topkastelen en wie weet komt uw foto volgend jaar op de nieuwe topkastelenflyer! Onder de mooiste foto’s worden daarnaast vrijkaarten voor een kasteel naar keuze verloot.

  Let op: in tegenstelling tot voorgaande jaren geldt er dit jaar geen kortingsactie voor het bezoeken van één van de 15 topkastelen.

  Deel deze pagina