Nieuw programma voor kinderen en families

woensdag 11 mei 2016
 • Kasteel Duivenvoorde heeft een nieuw programma voor kinderen en families. Speciaal voor kinderen van​ ​5 tot en met 8 jaar is er de spannende kinderrondleiding (verboden voor ouders!) met het thema 'Van ridder tot barones'. Tijdens deze rondleiding gaan kinderen op ontdekkingstocht door de kamers van het kasteel. Ze leren bewoners van het kasteel kennen, komen erachter hoe je ridder of barones wordt en ontdekken hoe het was om te leven ​op Duivenvoorde. 

  Voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar is er de familierondleiding met het thema 'Kasteelbewoners'. Tijdens dit interactieve programma gaan de kinderen samen met hun (groot)ouders en een gids op avontuur door het kasteel. Ze maken kennis met de gebruiken van de families die op Duivenvoorde woonden en ontdekken nieuwe dingen van elkaar.

       

  Nieuwe verhalen
  In het nieuwe programma komen veel nieuwe verhalen voorbij. De rondleidingen zijn dus ook geschikt voor kinderen of families die al eens een rondleiding op Duivenvoorde hebben gevolgd. Ook nieuw is dat de kinderen tijdens de nieuwe rondleidingen bijna al hun zintuigen gaan gebruiken: hun ogen en oren natuurlijk, maar ook hun handen en zelfs hun neus!

  Ook leuk: er is een spiksplinternieuwe kinderzolder waar de kinderen aan het eind van de rondleiding van alles kunnen doen: echte voorwerpen bekijken en vasthouden bijvoorbeeld, een schilderij naspelen of een eigen wapenschild ontwerpen.

  Voor wie zijn de nieuwe rondleidingen geschikt?
  Voor alle kinderen die nieuwsgierig zijn en graag ontdekken welke spannende verhalen er achter iedere deur in het kasteel schuilgaan. Voor kinderen die zich als een echte ridder of barones kunnen gedragen in zo’n oud kasteel, waarin het net lijkt alsof de bewoners even op vakantie zijn. En voor kinderen die graag op avontuur gaan en het leuk vinden dingen zelf te ontdekken, uitproberen en doen!

  Terug naar nieuws   

  Deel deze pagina