Bijenlandschap Duivenvoorde

donderdag 12 mei 2016
 • Om de tuinen van Duivenvoorde meer onder de aandacht van bezoekers te brengen wordt er aan educatieve projecten gewerkt. Zo is bijvoorbeeld het project Bijenlandschap Duivenvoorde onlangs van start gegaan.

  Drijvende krachten hierachter zijn vrijwilliger Hiltje Haasjes, landgoedopzichter Dick de Vlieger en imker Steven Kluft. De laatste heeft al enkele jaren twee bijenvolken in de bloementuin staan en zijn honing is op Duivenvoorde te koop. Geïnspireerd door het initiatief Groene Cirkels, dat gedragen wordt door ruim 20 deelnemende bedrijven en organisaties die samen in Zuid-Holland en met name in het Groene Hart aan duurzaamheid werken, zijn zij aan de slag gegaan.

  Samen met anderen ontwikkelen ze voor de nabije toekomst ideeën om het leven van de bijen aanschouwelijk te maken. Daarnaast streven ze naar een bijvriendelijke omgeving waar het goed vliegen, verzamelen en rusten is. Dit alles kan resulteren in een win-winsituatie voor bezoeker en bij.

  Terug naar nieuws

     

  Deel deze pagina