Beleef de lente op Duivenvoorde

vrijdag 25 maart 2016
  • De eerste lentebodes hebben zich aangediend op Duivenvoorde. De sneeuwklokjes lieten zich al in december zien. Ze zorgen op veel plekken voor een wit tapijt, terwijl de narcissen, een enkele boerenkrokus en het speenkruid zich wat bescheidener opstellen. Het wachten is nu op de andere stinsenplanten zoals blauwe boshyacint, daslook, bosanemoontje, en lelietje van dalen; die zich allemaal goed thuis voelen in het kasteelpark. Een allemansvriend die overal opduikt omdat mieren in de zomer de aanhangsels van de zaden (mierenbroodjes) verspreiden, is de vingerhelmbloem, ook wel vogeltje-op-de-krukĀ  genoemd. Ook de fruitbomen zijn gesnoeid en in de groentetuin zijn vrijwilligers bezig met het (voor)zaaien.

    Wie het park de komende maanden bezoekt, zal merken dat het vogelbroedgebied tot 15 juli is afgesloten zodat daar rustig gelegd, gebroed en gevoerd kan worden. Met wat geluk valt er toch nog een appelvink of zelfs een ijsvogel te zien.

    Terug naar nieuws

    Deel deze pagina