Lot uit de BankGiro Loterij

donderdag 4 februari 2016 - Duivenvoorde valt in de prijzen!
 • Duivenvoorde valt, samen met vijf andere opengestelde historische huizen met een bewoond karakter, in de prijzen van de BGL Loterij. Tijdens het Goed Geld Gala  in het Tropenmuseum op 3 februari j.l. werden de prijzen op spectaculaire wijze toegekend.

  Genereuze bijdrage
  Tijdens deze avond werden Middachten, Slot Zuylen, Heeze, Fogelsanghstate, Mensinge en Duivenvoorde verrast met een toekenning van € 545.000 voor restauratie van de collectie en historische interieur. Bijna 40% hiervan – € 215.000 – is  bestemd voor Duivenvoorde (restauratie vergulding Marot Zaal, schilderijen, textiel, meubilair, boeken en kostuums). De BGL-subsidie is een enorme steun in de rug voor het in goede staat brengen en houden van de bijzondere collectie en interieurs van deze ‘Downton Abbeys’ van Nederland. De projecten zullen in een periode van vijf jaar worden uitgevoerd.

  Schelfhout
  Tijdens deze avond was er zelfs nog aandacht voor het onlangs door Duivenvoorde verworven ‘Schaatsers bij een Hollandse stad’ door Andreas Schelfhout. De Schelfhout werd namelijk als beeldmerk gebruikt voor het Goed Geld Gala. Dit is ook te zien op onderstaande foto (rechts).

  Uitzending
  Bent u benieuwd geworden naar de avond? Hieronder kunt u de hele uitzending terug kijken. Vanaf 1.06.20 is de uitreiking aan de historische huizen in beeld, én een kort interview van Chantal Janzen met directeur van Duivenvoorde Annette de Vries.

   

   

  Voor meer over het Goed Geld Gala, en een korte compilatie van de avond, kijkt u op de website van de BankGiroLoterij.

  Deel deze pagina