2500 bezoekers Duivenvoorde in Kerstsfeer

dinsdag 15 december 2015 Kerstmarkt op Duivenvoorde groot succes
 • Ongeveer 2500 bezoekers hebben het evenement Duivenvoorde in kerstsfeer op 12 en 13 december bezocht. Dat betekent een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 2200 mensen het evenement bezochten.

  Evenals vorig jaar was het vooral op zondag druk, nu met 1600 bezoekers. De rondleidingen door de historische kamers van het kasteel met schitterende kerstbomen waren al snel uitverkocht via de webshop. Daarom zijn op het laatst nog extra rondleidingen ingepland. Veel bezoekers maakten ook graag gebruik van de mogelijkheid om onder leiding van een gids een bezoek te brengen aan het recent verworven schilderij van Andreas Schelfhout, Schaatsers bij een Hollandse stad.

  DIK-2015-1    Kerst3    DIK-2015-2    Kerst4
  Kerst5    IMG_9114    Kerst2    Kerst8

  Op de kerstmarkt buiten het kasteel deden ondernemers in de elf chalets goede zaken. Bezoekers konden kiezen uit een hele reeks aanbieders van regionaal-ambachtelijke producten. In de grote Marot Zaal werden kerstartikelen verkocht ten behoeve van het Restauratiefonds Duivenvoorde. Ook hier was de opbrengst boven verwachting. Het Dickens Orkest van Laurentius en het Vrouwenensemble Vox Clara zorgden op de kerstmarkt buiten het kasteel voor het muzikale accent met kerstliederen.

  Bekijk hier de film die gemaakt door Jacques van Herten.

   

  Deel deze pagina