Op ijzren vleuglen

donderdag 1 oktober 2015
  • ‘Twee keer in de geschiedenis van de Vereniging Rembrandt wist zij werk uit de voormalige collectie Steengracht van Duivenvoorde voor Nederlands publiek bezit te verwerven. De eerste keer was in 1913 in Parijs, toen zes topstukken uit deze verzameling aangekocht werden voor het Mauritshuis. Nu, ruim een eeuw later, volgt Andreas Schelfhouts Schaatsers bij een Hollandse stad. De Vereniging Rembrandt geloofde in het belang van deze aankoop en andere begunstigers volgden. De mooiste Schelfhout komt thuis op Duivenvoorde.’

    Uit: Bulletin van de Vereniging Rembrandt, Jaargang 25 no. 3 najaar (2015). Lees hier de rest van het artikel over de nieuwe aanwinst van Duivenvoorde: Schelfhout in Bulletin Vereniging Rembrandt.

    Terug naar nieuws

    Deel deze pagina