Bezoekerspaviljoen Duivenvoorde

woensdag 1 juli 2015 Bezoekerspaviljoen voor Kasteel Duivenvoorde
 • Een brede coalitie van gemeente, ondernemers en bewoners werkt aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van Voorschoten. Voor inwoners én bezoekers. Kasteel Duivenvoorde kan en wil daarin een belangrijke rol vervullen. Dit zal gebeuren door middel van een bijzonder bezoekerspaviljoen op het landgoed!

  Het vergroten van de aantrekkelijkheid van Voorschoten is ook voor Duivenvoorde van belang, mede om de toekomst van dit unieke landgoed zeker te kunnen stellen. Duivenvoorde streeft naar een verdubbeling van het aantal bezoekers van 25.000 nu naar 50.000 in uiterlijk 2026, wanneer het 800-jarig bestaan van Duivenvoorde zal worden gevierd. Door natuur en cultuur met elkaar te verbinden en landgoed met kasteel interessanter en aantrekkelijker te maken. Een bezoekerspaviljoen met bij het landgoed passende ambachtelijk-biologische horecavoorziening vormt hiervoor een onmisbare schakel.

  Uniek bezoekerspaviljoen
  Het is de ambitie van Duivenvoorde om een aantrekkelijk bezoekerspaviljoen te creëren van waaruit het publiek goed geïnformeerd het veelzijdige Duivenvoorde én omliggend gebied kan beleven. In het paviljoen kan men informatie over wandel- en bezoekmogelijkheden op Duivenvoorde en elders in Voorschoten krijgen, kaartjes voor een rondleiding of evenement op/rond het kasteel kopen, kennis maken met de producten van het kasteelmuseum en de landgoedwinkel, iets eten en drinken van ambachtelijk-biologische streekproducten en uiteraard heerlijk verpozen tussen de boomgaard en prachtigste bloemen.

  HLdesign_Brochure IMP1_tuin

  Help Voorschoten op de toeristenkaart te zetten
  Kasteel Duivenvoorde is in potentie dé belangrijkste toeristische trekker van Voorschoten. Onder het motto Open Duivenvoorde werkt de Stichting sinds enige jaren aan plannen om haar bekendheid en aantrekkingskracht te vergroten en meer bezoekers, recreanten, toeristen en overige gebruikers naar het landgoed en kasteel te halen. Meer bekendheid leidt tot economisch en maatschappelijk draagvlak en dat zorgt uiteindelijk voor het behoud van het kasteel en landgoed. Door als Voorschoten en Duivenvoorde de handen ineen te slaan, ontstaat een krachtige win-winsituatie. Enerzijds kunnen bezoekers van Duivenvoorde met een actieve voorlichting de weg naar andere plaatsen en gelegenheden in Voorschoten vinden, terwijl anderzijds bezoekers van het centrum van Voorschoten hun weg naar Duivenvoorde vinden.

  HLdesign_Brochure IMP5_tuin 

  Om alle kosten voor het bezoekerspaviljoen te dekken heeft de provincie Zuid-Holland al een fors bedrag toegekend, waarmee de eerste stap is gezet. Voor de volgende stap worden de Voorschotense ondernemers opgeroepen het project te steunen. Hiervoor is een unieke crowdfundingsactie gestart. Ook particulieren kunnen het project via deze weg steunen.

  UPDATE: inmiddels zijn er al heel wat sponsoren die dit project graag steunen! Helpt u ook een handje mee?

  P1030012

  Bijgaand enkele impressies van het nieuwe bezoekerspaviljoen. Foto’s HLDesign.

  Deel deze pagina