Museumkaart arrangement

26 juli, 27 juli, 2 augustus, 3 augustus, 9 augustus en 10 augustus 

Exclusief toegankelijk voor museumkaarthouders

Het kasteel en het park zitten vol bijzondere en bloeiende verhalen. Laat u in het park meevoeren langs de rijtuigen, hoor alles over hoe de tuinbazen de tuin met de meeste precisie onderhielden of droom in het kasteel weg bij de mooiste jurken en het meest bijzondere porselein. Voorafgaand aan de rondleiding wordt u ontvangen met een kop koffie of thee met iets lekkers in de prachtige Marotzaal.

Bloeiend Duivenvoorde

Duivenvoorde viert het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis als museum met een tentoonstelling. De tentoonstelling Bloeiend Duivenvoorde vertelt het verhaal van Johan Steengracht van Oostcapelle, de eerste directeur van het Mauritshuis, aan de hand van brieven, tekeningen en zijn grote verzameling boeken over het Mauritshuis. Daaronder de allereerste catalogus van het museum, door Steengracht zelf geschreven, en vele gravures van de toenmalige schilderijencollectie. Steengracht behoorde tot de familie die kasteel en landgoed Duivenvoorde bezat. Duivenvoorde en het Haagse Mauritshuis hebben een bijzondere band: Johan Steengracht van Oostcapelle was de grootvader van de negentiende-eeuwse kasteelheer Hendricus Adolphus. Deze bijzondere familieband wordt getoond aan de hand van verschillende unieke stukken uit de collectie. 

Voor het eerst wordt de vroegste catalogus van het Mauritshuis getoond, handgeschreven in 1818 door Steengracht zelf. Daarbij zijn vele gravures van de toenmalige schilderijencollectie te zien, brieven, boeken over de natuur, tuinkunst, bloemen, vlinders en de mooiste jurken, serviezen en behangsels die vol staan met de meest weelderige bloemmotieven. Ook het park is een echt bloeiend Duivenvoorde met de meest bijzondere verhalen. Van een Franse Baroktuin tot een zwierig Engels landschapspark, van een spoorweg tot een invloedrijke weduwe, en van de nutstuin tot de Leidse markt. 

Toegang 
Ticket is geldig voor een kasteelrondleiding of historische tuinrondleiding inclusief voorafgaand een kop koffie/thee en iets lekkers. U reserveert vooraf via de webshop een van beide keuzemogelijkheden.

Winkelwagen
Scroll naar boven