Buitenplaats Haagwijk

Moderne tijden op een historische buitenplaats
 • Op initiatief van de Stichting Duivenvoorde verrijst op Haagwijk, een eeuwenoud onderdeel van Landgoed Duivenvoorde, een eigentijdse monumentale buitenplaats. Onder leiding van projectontwikkelaar Being Development, in samenwerking met architectenbureau Powerhouse Company en Delva Landscape Architects, worden daar acht vrijstaande woningen en een appartementengebouw gerealiseerd.

  Een 21ste-eeuwse buitenplaats
  Het ambitieniveau is hoog. Buitenplaats Haagwijk ligt aan de Vliet en is onderdeel van ‘De Duivenvoordecorridor’. Dit unieke gebied met hoge cultuur- en natuurwaarden, verbindt samen met het koninklijke Landgoed ‘De Horsten’ de groene waterrijke polders met de duinen, het strand en de zee. De ontwikkeling zal het landschap versterken en zal net als buitenplaats Duivenvoorde, met kasteel en omliggend park, voldoen aan alles wat een historische buitenplaats kenmerkt: een familie van aan elkaar verwante gebouwen, met één hoofdgebouw, waarbij de interactie tussen tuin, park en landschap centraal staat.

  De kavels variëren in grootte van 900 tot 3.200 m2.  Deze worden bouw- en woonrijp geleverd, met eeuwigdurende erfpacht. Er is keuze uit de meer privaat gelegen boskavels of de vrijer gelegen laankavels. Deze laatste bieden de optie voor een botenhuis of insteekhaven met directe toegang tot de Vliet. De appartementen zijn vanaf eind 2015 in de verkoop gegaan.

  “Iedereen wil altijd op de mooiste plekken wonen, maar de mooiste plekken zijn allang vergeven. Wat wij hier doen is opnieuw de mooiste plekken maken”, aldus Steven Slabbers, landschapsarchitect en voorzitter van het kwaliteitsteam van de Duivenvoordecorridor.

  Locatie en voorzieningen
  Buitenplaats Haagwijk beschikt over ruimte in een rijk en historisch landschap, met alle voorzieningen binnen handbereik. Niet alleen dicht bij steden als Den Haag, Leiden en  Amsterdam, maar ook vlakbij de zee. In deze laatste parel in de Randstad doet zich nu de unieke kans voor om te wonen, in een groen en waterrijk gebied.

  Eerste bewoners Haagwijk gearriveerd
  Inmiddels (eind juni) zijn de eerste bewoners van de monumentale buitenplaats op Duivenvoorde gearriveerd. Na de verkoop van bouwkavel 6 vorig jaar kon de bouwfase al snel van start gaan. Zij waren de eerste van de nieuwe bewoners van Haagwijk die we hebben mogen verwelkomen.

  Voor meer informatie kijkt u op de website van Haagwijk.

  Deel deze pagina