Buiten op Duivenvoorde

Gratis app voor bezoekers
 • Ontdek landgoed Duivenvoorde met de spiksplinternieuwe app Buiten op Duivenvoorde. De app werd speciaal voor Duivenvoorde ontwikkelend en biedt u de kans het landgoed op eigen gelegenheid te ontdekken. Deze virtuele gids staat het hele jaar door voor u klaar voor een rondwandeling door het bijzondere landschapspark. 

  Drie themaroutes
  In totaal zijn er drie themaroutes voor volwassenen. De eerste route is 'Verhalen'. Tijdens deze route ontdekt u onder meer het verhaal van het stationnetje Duivenvoorde, komt u erachter waarom de Kettingbrug eigenlijk zo heet en achterhaalt u de waarschijnlijke ligplaats van Duivenvoordes ijskelder.

  Met de route ‘Flora en fauna’ ontdekt u alles over de flora en fauna in het park. Wat is bijvoorbeeld de oudste boom in het park? Welke bijzondere vogels kunt u spotten op het landgoed en waar vindt u de stinzenplanten? En waar is toch dat kippeneiland?

  De derde themaroute vertelt u alles over de bijzondere gebouwen die u op het adellijk landgoed tegenkomt. Wat is bijvoorbeeld het verhaal achter het jachtopzienershuis? En hoe oud is het oudste gebouw op het landgoed eigenlijk?

  Op pad met Ridder Jan
  Voor families is er het speciale familiespel. Onder begeleiding van Ridder Jan verkent u samen met uw (klein)kinderen het landgoed. Door spelletjes te doen en opdrachten uit te voeren ontdekken jullie meer over de bijzondere dieren, personen en gebouwen die er te vinden zijn en waren.

  De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Android en iOS (Apple). 

  Deel deze pagina