Buiten op Duivenvoorde

Gratis app voor bezoekers
 • Ontdek landgoed Duivenvoorde met de spiksplinternieuwe app Buiten op Duivenvoorde. De app is speciaal voor Duivenvoorde ontwikkelend en biedt u dankzij verschillende routes de kans het adellijk landgoed op eigen gelegenheid te ontdekken.  

  Drie themaroutes
  In totaal zijn er drie themaroutes te volgen. De eerste route is 'Verhalen'. Tijdens deze route ontdekt u onder meer het verhaal van het stationnetje Duivenvoorde, komt u erachter waarom de Kettingbrug eigenlijk zo heet en achterhaalt u de waarschijnlijke ligplaats van de raadselachtige ijskelder van Duivenvoorde.

  Met de route ‘Flora en fauna’ ontdekt u alles over de flora en fauna in het park. Wat is bijvoorbeeld de oudste boom in het park? Welke bijzondere vogels kunt u spotten op het landgoed? En waar is toch dat kippeneiland?

  De derde themaroute vertelt de liefhebber alles over de bijzondere gebouwen die u op het adellijk landgoed tegenkomt. Wat is bijvoorbeeld het verhaal achter het jachtopzienershuis? En hoe oud is het oudste gebouw op het landgoed eigenlijk?

  Familiespel
  Voor gezinnen met kinderen is er het speciale familiespel. Onder begeleiding van Ridder Jan verkennen kinderen samen met hun (groot)ouders spelenderwijs het landgoed. Door spelletjes te doen en opdrachten uit te voeren ontdekken ze op interactieve wijze meer over de bijzondere dieren, bewoners, verhalen en gebouwen van Duivenvoorde.

  De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Android en iOS (Apple). 

  Deel deze pagina