Macht en Onmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde

14 april t/m 27 oktober 2019
 • Op Kasteel Duivenvoorde staan dit seizoen de bewoners van de afgelopen eeuwen centraal. Tijdens rondleidingen krijgt u onbekende verhalen te horen over de adellijke eigenaren en hun familieleden. Het zijn verborgen verhalen, die door speurwerk in de archieven weer tot leven zijn gewekt.

  Veertien verborgen verhalen
  De bewoners van Duivenvoorde stonden maatschappelijk in aanzien. Dat bracht macht met zich mee, maar onmacht lag daar soms vlak naast. De in totaal veertien verhalen variëren van een ongelukkige liefde in de 17de eeuw en een invloedrijke weduwe in de 18de eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. De gidsen vertellen de verhalen tijdens de rondleidingen op uiteenlopende plaatsen in het kasteel. Naast de vaste collectie zijn speciale voorwerpen uit eigen depot en bruiklenen van elders opgesteld om de historische en persoonlijke verhalen te illustreren.

  Binnen én buiten
  De expositie strekt zich ook uit tot het park buiten het kasteel. Daar is een aantal opmerkelijke locaties gemarkeerd, zoals het voormalige paardenkerkhof en de vroegere ijskelder. U kunt  daarmee een bezoek aan het kasteel afronden met een boeiende wandeling door het prachtige kasteelpark.

  Tickets & info
  Tijdens het museumseizoen (14 april t/m 27 oktober 2019) kunt u van dinsdag t/m zondag een rondleiding door de tentoonstelling volgen. De rondleidingen starten om 14:00 uur en 15:30 uur.

  U kunt het kasteel en de tentoonstelling alleen bezoeken met een rondleiding. Met ingang van dit seizoen koopt u uw tickets eenvoudig vooraf in onze webshop. Dat kan tot uiterlijk 13:00 uur op de dag zelf. Het is ook nog mogelijk tickets ter plekke in de kasteel- en landgoedwinkel te kopen, maar hier zijn slechts enkele tickets per rondleiding beschikbaar en u loopt dan het risico dat de gewenste rondleiding al vol zit.

  Kijkje achter de schermen
  In deze korte video vertelt de directeur van Duivenvoorde, Antoinette van Dorssen, u over het nieuwe museumseizoen op Duivenvoorde én over de gloednieuwe tentoonstelling. Samen met Simone Nieuwenbroek, samensteller van de expositie, geeft zij u een kijkje achter de schermen.

  Terug naar tentoonstellingen

  Deel deze pagina