Nederlandse Landgoederen

 • Duivenvoorde: één van de 41 aangesloten landgoederen

  Op donderdag 14 december 2017 presenteerde Nederlandse Landgoederen zich aan het publiek. Een netwerk prachtige plekken door heel het land waar natuur, cultuur en historie met elkaar verweven zijn. Elk landgoed heeft een eigen verhaal, eigenzinnig karakter en onverlaatbare toewijding in het behoud en beheer van het landgoed. Toen en nu…voor altijd.

  Alles over de landgoederen op één plek
  Op de nieuwe website van de Nederlandse Landgoederen is, naast uniek beeldmateriaal, volop praktische informatie te vinden. Zo is er een overzichtskaart met alle landgoederen en kunnen bezoekers zoeken op specifieke producten en diensten.

  Verschillende Nederlandse landgoederen bieden mogelijkheden om te overnachten, te trouwen of streekproducten te kopen. Andere kenmerken zich juist door rust en stilte op hun terrein en herbergen zeldzame planten en dieren. Het merendeel is vrij toegankelijk voor wandelaars.

  41 unieke landgoederen
  Landgoed Duivenvoorde maakt deel uit van Nederlandse Landgoederen. In totaal zijn er 41 landgoederen aangesloten. Nederlandse Landgoederen is een initiatief van de Federatie Particulier Grondbezit. 

  Met de Nederlandse Landgoederen wil de FPG de schoonheid, de verhalen en het karakter van de particuliere landgoederen in Nederland laten zien. En informatie verstrekken over wat landgoederen zijn, waar deze liggen en wat je er kunt doen. Daarbij staat voorop dat ieder landgoed uniek is, maar ook dat alle landgoederen samen een belangrijke maatschappelijke meerwaarde leveren.

  Terug naar partners

  Deel deze pagina