Nieuwe kindergidsen op Duivenvoorde

 • Naar de nieuwe kinderrondleidingen, die vorig jaar werden geïntroduceerd op Duivenvoorde, is veel vraag. Zo veel zelfs, dat er nieuwe kindergidsen opgeleid moesten worden. Één van de nieuwe gidsen: “Het enthousiasme van de kinderen werkt zo aanstekelijk!”

  Spelen en leren
  Ogen en oren komen kinderen tekort tijdens de avontuurlijke en interactieve rondleidingen op Duivenvoorde. Versterkt door nieuwe enthousiaste kindergidsen en multidisciplinaire rondleiders is het kasteel nu een 'eldorado' voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar. Op de kinderzolder – het sluitstuk bij iedere rondleiding – worden hun stoutste dromen waar; het is hier niet alleen kijken en luisteren, maar ook spelen met de oude voorwerpen. De fantasie van de jongste museumbezoekers kent geen grenzen bij het naspelen van een schilderij. 

  De rondleidingen
  Speciaal voor kinderen van 5 tot 8 jaar is er de spannende kinderrondleiding (verboden voor ouders!) met het thema van ridder tot barones' De kinderen leren bewoners van het kasteel kennen, komen erachter hoe je ridder of barones wordt en ontdekken hoe het was om te leven ​op Duivenvoorde. Voor oudere kinderen (tot 12 jaar) is er de rondleiding kasteelbewoners! Ze maken kennis met Watergeus Arent en ontdekken hoe het kasteel door de bewoners is bewoond en gebruikt.

  Tijdens beide rondleidingen gebruiken de kinderen bijna al hun zintuigen: de ogen en oren natuurlijk, maar ook hun handen en zelfs hun neus! Meer over de kinder- en familierondleidingen op Duivenvoorde leest u hier.  

  Enkele nieuwe gidsen aan het woord:
  Deel deze pagina