“Het paviljoen zal Duivenvoorde nóg meer op de kaart zetten”

 • Zonder de ruimhartige steun van het BPD Cultuurfonds was de realisatie van het bezoekerspaviljoen niet mogelijk geweest. Sharon Oldenkotte-Vrolijk, secretaris van het BPD Cultuurfonds (directeur Kunst & Cultuur BPD), vertelt waarom zij het project besloten te steunen. “Kasteel Duivenvoorde is één van de oudste kastelen van Zuid-Holland en uniek cultureel erfgoed. Dankzij het paviljoen zal Duivenvoorde meer bezoekers kunnen ontvangen.”

  BPD Cultuurfonds
  Het BPD Cultuurfonds (1988) ondersteunt kunst- en cultuurprojecten die een relatie hebben met (ge)bouwen. Sharon, secretaris van het fonds, vertelt: “Het BPD Cultuurfonds draagt bij aan de kwaliteit en de beleving van de leefomgeving in Nederland. Het fonds ondersteunt de realisatie van kunst in de openbare ruimte, publicaties en tentoonstellingen op gebied van architectuur en gebiedsontwikkeling. Daarnaast speelt zij een rol in herbestemming en instandhouding van monumenten.”

  Uniek cultureel erfgoed
  Het fonds steunt diverse projecten verspreid over heel Nederland. Het bezoekerspaviljoen op landgoed Duivenvoorde is er daar één van. “Kasteel Duivenvoorde is één van de oudste kastelen van Zuid-Holland en speelt met het Pact van Duivenvoorde een belangrijke rol in de omgeving,” vertelt Sharon. “We besloten het project te steunen omdat de realisatie van het paviljoen de volgende stap is om het kasteel en landgoed beter voor het publiek te ontsluiten.”

  “Het paviljoen is passend in de omgeving en staat in verhouding met de historische gebouwen op de buitenplaats,” vertelt ze verder. “Het maakt het landgoed toegankelijker voor het publiek. Daarnaast is het bezoekerspaviljoen noodzakelijk omdat in het kasteel daarvoor geen ruimte is. De kwaliteit van het kasteel neemt toe als het bezoekersgedeelte in het nieuwe paviljoen gaat plaatsvinden.”

  Een mooie dag op Duivenvoorde
  Meer bezoekers en meer bekendheid voor Duivenvoorde verwacht Sharon dankzij het paviljoen. “Het paviljoen zal Kasteel Duivenvoorde nóg meer op de kaart zetten," vertelt ze enthousiast. "Bezoekers kunnen een mooie dag op het landgoed doorbrengen; het kasteel bezoeken en een wandeling door het kasteelpark maken. Het paviljoen zal ze alle voorzieningen bieden om hun dag zo aangenaam mogelijk te maken, van rondleidingen tot een lekker hapje eten. Ik verwacht dat de bezoekersaantallen de komende jaren flink gaan stijgen!”

  Terug naar blog

  Deel deze pagina