"Geweldig om hier aan mee te kunnen werken"

Interieurvormgever Sandra van Dijk over het bezoekerspaviljoen
 • Sfeer en historie; twee kenmerken van Duivenvoorde die ook terug zullen komen in het interieur van de Hof van Duivenvoorde. Het paviljoen is nog in aanbouw, maar achter de schermen is interieurvormgever Sandra van Dijk al volop bezig met de inrichting. “Voor mij is het hele project pas geslaagd als het paviljoen herkenbaar ‘Duivenvoorde’ is.”

  Hof van Duivenvoorde
  Sandra van Dijk is geen onbekende van Duivenvoorde; als interieurvormgever heeft zij al bij vele tentoonstellingen en evenementen in het kasteel een belangrijke rol gespeeld. “Ik ontwerp het interieur en het terras van de Hof van Duivenvoorde,” vertelt Sandra. “Daarnaast draag ik er zorg voor dat alles in het gebouw past binnen de wensen en kaders die de Stichting Duivenvoorde voor het interieur van het paviljoen heeft geformuleerd.”

  Sfeer en historie
  Sandra komt graag op Duivenvoorde. Ze vertelt enthousiast: “Het landgoed en het kasteel zijn plekken waar ik al jaren heel graag kom. Duivenvoorde ademt sfeer en historie, twee kenmerken die ook terug zullen komen in het interieur van het nieuwe gebouw. Dit op een authentieke en eigentijdse manier die past bij het paviljoen.”

  Binnen en buiten
  De inrichting van het paviljoen heeft Sandra al duidelijk voor ogen. “Het doel is de Hof van Duivenvoorde een gastvrije uitnodigende plek te maken waar iedereen zich het hele jaar door thuis voelt en waar binnen en buiten in elkaar overlopen. De Leidse Tuin met zijn wisselende seizoenen, maar ook het omringende landgoed en het kasteel zijn hier een wezenlijk onderdeel van. Dit zal merkbaar zijn in zowel het restaurant als de museumwinkel.”

  Een plek waar mensen graag komen
  Wanneer het hele project voor Sandra pas geslaagd is? “Als het paviljoen herkenbaar ‘Duivenvoorde’ is. Verder vind ik het belangrijk dat het een plek wordt waar mensen graag komen en naar terugkeren, ook zonder kasteelbezoek. En waar men misschien zelfs een omweg voor gaat maken.”

  “Het is heel bijzonder dat in de Leidse Tuin iets nieuws aan de historie van het landgoed toegevoegd mag worden, en uiteraard is het geweldig om daaraan mee te kunnen werken!”

  Lees hier over de architect
  Lees hier over de bouwkundig specialist
  Lees hier over de directievoerder
  Lees hier over de opdrachtgever
  Lees hier over de exploitant (Leon Harinck)
  Lees hier over de exploitant (Raymond Talsma)

  Terug naar blog

  Deel deze pagina