Het vakantiegevoel van het Hof van Duivenvoorde

Exploitant Raymond Talsma over het bezoekerspaviljoen
 • Sinds kort mag Raymond Talsma zich, samen met zijn compagnon Leon Harinck, de eigenaar van Hof van Duivenvoorde noemen. Samen hebben ze grootse plannen met het bezoekerspaviljoen in de Leidse tuin. Raymond: “Het wordt een plek voor iedereen. Een plek in de natuur, weg uit de drukte. Een plek voor mooie momenten om te koesteren.”

  Haagse cateraars
  Na zijn studie aan de Hotelschool en vele reizen begon Raymond Talsma met zijn compagnon Leon Harinck het cateringbedrijf House of Lords. Inmiddels bestaan ze al tien jaar en richten ze zich vooral op de Haagse regio. Raymond: “In Den Haag cateren we veel voor ministeries en voor de overheid, maar doen we ook veel evenementen in bijvoorbeeld Het Louwman museum, de Ridderzaal, het Vredespaleis, de Kloosterkerk en natuurlijk het prachtige Kasteel Duivenvoorde.”

  Tussen de bloemperken, fruitbomen en kruidentuin
  In april jl. tekende Raymond samen met Leon het huurcontract van het bezoekerspaviljoen. “De ligging is perfect en het kasteel met bijbehorende landgoed heeft een geweldige historie,” vertelt Raymond. “Maar wat voor ons persoonlijk de doorslag gaf was de opnieuw aangelegde Leidse tuin met de kruidentuin, de fruitbomen en de bloemenperken half gelegen aan het water. Op een steenworp van de stad, weg van het digitale tijdperk, weg van de drukte. Even de rust vinden, wat in deze drukke tijden bijna net zo historisch is als het kasteel zelf.”

     

  Zittend langs de waterkant
  Raymond zit vol plannen. Enthousiast vertelt hij: “Kinderen kunnen voorgelezen worden, of een wandeling maken over het landgoed met mooie verhalen en uitleg over de natuur. En dat terwijl de ouders een lekker flesje wijn drinken of een gerechtje met lokale ingrediënten eten. Langs de waterkant zitten met een goed gevulde picknickmand en goede gesprekken voeren. Genieten van de natuur, van je gezelschap en van mooie momenten. Terug naar vroeger; even geen telefoon of iPad. Noem het een vakantiegevoel.”

  Een plek voor iedereen
  Raymond kijkt erg uit naar de opening van het paviljoen. “Wij gaan pas tevreden zijn als de gasten zich echte gasten voelen, welkom en goed verzorgd. Genieten van eerlijke gerechten en eerlijke prijzen. Kwaliteit en service; daar hebben we altijd in geloofd.”

  En de toekomst van het paviljoen? Die ziet Raymond zonnig in. “Over een paar jaar heeft iedereen de weg naar het kasteel en het paviljoen weten te vinden. Het wordt een plek voor iedereen. Een plek van herinneringen en plannen voor de toekomst. Een plek van historie, een traan, een lach en van mooie momenten die we moeten koesteren.” En dan: “Eigenlijk een plek zoals het altijd is geweest.”

  Lees hier over de architect
  Lees hier over de bouwkundig specialist
  Lees hier over de directievoerder
  Lees hier over de opdrachtgever
  Lees hier over de exploitant (Leon Harinck)

  Terug naar blog

  Deel deze pagina