Ontluikende natuur op Duivenvoorde

 • Nieuw leven op Duivenvoorde
  In de lente als de luiken van het kasteel opengaan, komt de natuur ook weer langzaam tot leven. Landgoed Duivenvoorde krijgt heel voorzichtig kleur, de natuur staat op de drempel van de lente. Het is pril maar vol levenskracht en stilletjes wordt het overal weer groener. De dieren werken aan gezinsuitbreiding; de eerste jonge eekhoorns zijn al gesignaleerd. Voor de vogels is het broedseizoen in volle gang en in de vijvers brengen meerkoeten, ganzen en ander gevogelte weer leven in en rond de vijvers.

  Uitheemse bomen
  Onder de uitbottende bomen bevinden zich ook een behoorlijk aantal uitheemse soorten, zoals bijvoorbeeld een tiental Robinia’s oftewel de ‘valse’ Acacia, die tijdens het parkherstelplan geplant zijn. Deze schitterende bomen, die in het voorjaar pronken met hangende trossen van witte zoet geurende vlinderbloemen zijn heel geliefd bij de bijen. De acaciahoning is dan ook een gewilde honingsoort met een heel eigen geur en smaak.

  Vleermuizen
  Als de bomen wat ouder worden krijgen ze zeer grillige diep gegroefde stammen en worden dan prachtige schuilplaatsen voor o.a. vleermuizen. Mocht het ooit tot kap komen dan schijnt de Robinia sterk hout op te leveren, zelfs sterker en harder dan eiken, we zijn benieuwd.

  De flora en fauna op het landgoed zijn de eigenlijke topstukken van de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde!  

  Terug naar blog

  Deel deze pagina