“Ik hoop dat de Hof van Duivenvoorde een succes wordt voor alle betrokkenen!”

Directeur Stichting Duivenvoorde Annette de Vries over het bezoekerspaviljoen
 • Als opdrachtgever van het project was ze al jaren bezig met de plannen voor een bezoekerspaviljoen op landgoed Duivenvoorde. Inmiddels is de bouw in volle gang en is ook de naam van het paviljoen bekend gemaakt. Directeur van Stichting Duivenvoorde Annette de Vries: “De naam Hof van Duivenvoorde geeft precies de sfeer weer die Duivenvoorde met deze publieksvoorziening in de Leidse tuin nastreeft. Een ommuurde en prettig beschutte plek van adellijke kwaliteit als begin- of eindpunt voor een bezoek aan het kasteel of landschapspark.”

  Gastvrije ontvangst
  Annette de Vries is directeur van de Stichting Duivenvoorde en tevens opdrachtgever van de bouw van het bezoekerspaviljoen met de naam Hof van Duivenvoorde. Annette vertelt enthousiast: “Met het bezoekerspaviljoen kan Duivenvoorde aan het publiek – families, wandelaars, liefhebbers van kunst en erfgoed en toeristen - de gastvrije ontvangst bieden die hoort bij de allure van dit eeuwenoude adellijke landgoed. Het hele jaar door. Het bouwen van een nieuw gebouw op een rijksmonument is bovendien een unieke aangelegenheid.”

  Van fondsenwerving tot uitvoering
  Voor de bouw van het paviljoen was veel geld nodig. Dankzij de financiële steun van de Provincie Zuid-Holland, diverse fondsen en twee ondernemersverenigingen uit Voorschoten (De Vierkante Tafel en OVV, red.) kon het project uiteindelijk doorgaan. Annette knikt bevestigend: “De grootste uitdaging was aanvankelijk om voldoende fondsen te werven voor de realisatie van het project. Nu is de uitdaging om het bijzondere en best veeleisende architectonische ontwerp van het paviljoen met de beoogde kwaliteit en binnen tijd en budget te realiseren.”

  Genieten van Duivenvoorde
  Inmiddels is de bouw dus in volle gang en zal het paviljoen over minder dan vijf maanden al openen. Annette kijkt er erg naar uit. “Voor de toekomst is de uitdaging om de Hof van Duivenvoorde een plek te laten zijn die geheel is opgenomen als onderdeel van deze unieke en nog steeds bewoonde buitenplaats. Voor mij persoonlijk is het geslaagd als steeds meer publiek zichtbaar en op gepaste wijze geniet van Duivenvoorde en daarmee de Hof van Duivenvoorde een succes wordt voor alle betrokkenen: publiek, exploitant, omwonenden en de organisatie Duivenvoorde!”

  Lees hier over de architect
  Lees hier over de bouwkundig specialist
  Lees hier over de directievoerder

  Terug naar blog

  Deel deze pagina