‘Straks met tevreden gevoel én koffie genieten van Leidse tuin’

Directievoerder Marnix van Esch over het Bezoekerspaviljoen
 • Van prijs- en contractvorming naar uitvoering
  De directievoerder van het project Bezoekerspaviljoen is Marnix van Esch, architect en adviseur monumenten bij Van Den Berg Groep. Eerst heeft hij de prijs- en contractvorming begeleid, de komende periode zal hij de uitvoering gaan begeleiden. Marnix: “Het is mijn taak ervoor te zorgen dat de uitvoering volgens planning verloopt, zonder overlast, binnen budget en met het vooraf bepaalde eindresultaat. Op deze aspecten wordt ook tijdens het proces steeds getoetst.”

  Uniek project
  Marnix heeft veel ervaring en expertise op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming. Wat maakt dit project nu zo bijzonder? Marnix: “Het is een uniek project op een unieke locatie: in de historische moestuin, omsloten door de monumentale tuinmuur en het gietijzeren sier- en hekwerk bij de ingang ervan. Het is een mooie uitdaging het project binnen de genoemde kaders te realiseren.”

  Genieten in de Leidse tuin
  Voor Duivenvoorde zal het paviljoen een sleutelrol gaan spelen in de ambitie om een geliefde pleisterplaats te worden in het steeds verder opbloeiende toeristisch-recreatieve netwerk van Zuid-Holland. Maar wat zal het paviljoen concreet kunnen betekenen voor de inwoners van Voorschoten en omgeving? “Door de transitie van een besloten landgoed naar een open en aantrekkelijke plek wordt een stukje historie van de Duivenvoorde-corridor voor een breed publiek zichtbaar gemaakt,” vertelt Marnix, “om te waarderen en van te genieten. Ik kijk er zelf ook naar uit om na de zomervakantie met een tevreden gevoel hier een kop koffie te kunnen bestellen en te genieten van het zicht op de Leidse tuin!”

  Terug naar blog

  Deel deze pagina