“Een hele eer om aan dit project te mogen werken!”

Architect Bas ten Brinke over het Bezoekerspaviljoen Duivenvoorde
 • Met veel plezier aan project gewerkt
  De architect van het Bezoekerspaviljoen is Bas ten Brinke, seniorarchitect bij en directeur van Architectenbureau 70F Architecture uit Almere. De handtekening van 70F laat zich het best omschrijven als spartaans hypermodernisme. De ontwerpen zijn functioneel en het materiaalgebruik is stoer en ruig. Bas: “Samen met ons team bij 70F Architecture hebben we het afgelopen jaar met veel plezier aan het plan gewerkt.”

  Veel betrokken partijen
  Bij het project, waarvoor de eerste plannen al in 2011 ontstonden, zijn veel partijen betrokken. Het paviljoen zal namelijk diverse functies krijgen: publieksontvangst (kaartverkoop, informatie), landgoed- en museumwinkel en horecavoorziening. Bas: “De grootste uitdaging binnen het project is inderdaad het aantal partijen dat er aan meewerkt. Dat is bij ieder project overigens zo. Het is de kunst om de lat hoog te leggen en iedereen enthousiast te houden voor het eindresultaat.”

  Spannend tijdsbeeld van architectuur
  Vanwege de historische locatie is het een bijzonder project. Het Bezoekerspaviljoen zal namelijk gebouwd worden nabij het monumentale kasteel (1226) en de karakteristieke jachtopzienerswoning (1879) in de Leidse tuin. De Leidse tuin is een ommuurde en luwe tuin met boomgaard, bloemen- en kruidentuin, waar het jaarrond heerlijk verpozen is. Bas: “Op een dergelijke monumentale (kasteel)locatie wordt zelden iets gebouwd. Daardoor ontstaat een spannend tijdsbeeld van architectuur. De nieuwbouw moet zich voegen naar haar omgeving, en tegelijkertijd de architectuur van de tijd weergeven. Het is een hele eer om aan zo’n project te mogen werken!”

  Terug naar blog

   

  Deel deze pagina