Draag uw steentje bij

Veel aandacht voor project tijdens Open Monumentendag
  • Tijdens het Open Monumentenweekend was er aandacht voor de restauratie van de historische muur van de Leidse tuin. De vele giften die we tijdens dit drukbezochte weekend ontvingen, stemmen ons positief. Uw bijdrage blijft echter onmisbaar voor deze kostbare maar noodzakelijke restauratie op landgoed Duivenvoorde. Na een monumentale zomer is het nu tijd om de Leidse Tuinmuur te herstellen.

    Er is onlangs een publieksactie gestart onder het motto ‘draag uw steentje bij’, waarbij het publiek al vanaf 10 euro kan doneren om symbolisch een steen van de Leidse Muur te adopteren. We hopen hiermee, samen met diverse donaties van verschillende fondsen, de restauratie op korte termijn te kunnen starten.

    De eeuwenoude Leidse Tuinmuur is ondanks de steunberen namelijk aan een uitgebreide restauratie toe. Losliggende bakstenen en dakpannen die het water doorlaten, maken de muur uiterst kwetsbaar. Vorig jaar werd deze romantische bloemen- en kruidentuin met boomgaard weer dagelijks voor het publiek opengesteld. In de nabije toekomst staat in de Leidse Tuin ook het bezoekerspaviljoen gepland met een landgoed- en museumwinkel. De tijd om deze 100 meter lange tuinmuur grondig op te knappen dringt.

     

    Deel deze pagina