Het gonst, het zindert..

 • Van buiten oogt Kasteel Duivenvoorde, zo in het zachte voorjaarszonnetje en omringd door kleurrijke narcissen, als een vredige en serene plek. Maar wie de kasteelpoorten voorbij is en het eeuwenoude kasteel betreedt, die voelt het. Het gonst, het zindert, het hangt in de lucht. Duivenvoorde maakt zich op voor de opening van een nieuw museumseizoen!

  Na een lange winterslaap heerst er in het kasteel een volle bedrijvigheid. Al maanden werd hier reikhalzend naar uitgekeken: het moment dat de deuren van het museum weer open gaan. Tijdens het museumweekend van 16 en 17 april is het zo ver. Dan is het publiek voor het eerst dit jaar weer welkom om de gloednieuwe tentoonstelling Upstairs Downstairs te komen bewonderen.

  Maar voordat de deuren weer open gaan, moest er de laatste dagen nog vanalles gebeuren: de kasteelinterieurs werden ingericht en gestyled, de gastvrouwen en –heren kregen hun jaarlijkse kassatraining, het kasteel kreeg een laatste grondige schoonmaakbeurt, paspoppen werden aangekleed met de mooiste creaties, de laatste vitrines werden gevuld met uniek archiefmateriaal, alle ruimtes werden door onze bloemenmeisjes voorzien van prachtige boeketten, de museumwinkel werd ingericht, de vloer werd in de was gezet..

  En nog veel en veel meer. En ook buiten op het landgoed werd er hard gewerkt. Hoewel er nog veel moet gebeuren, zijn we er inmiddels bijna klaar voor. De laatste loodjes. Duivenvoorde maakt zich op voor een geweldig nieuw museumseizoen!

        

  Bijzondere rondleidingen en de bijen van Duivenvoorde
  Wilt u Duivenvoorde bezoeken tijdens het Museumweekend? Op zaterdag worden er bijzondere expertrondleidingen georganiseerd door o.a. modeconservator Madelief Hohé en conservator glas en keramiek Suzanne Lambooy. Tickets hiervoor bestelt u online, maar wees er snel bij want op = op. Op zondag kunt u het kasteel en de tentoonstelling zonder gids bezoeken. In het park vertelt onze imker u tussen 14.00 en 17.00 uur alles over de honingbijen van Duivenvoorde en kunt u zelfs wat honing van onze bijen kopen. Meer over de tentoonstelling in het algemeen leest u hier.

     

  Terug naar blog

  Deel deze pagina