Hoe Voorschoten de parel aan de Vliet blijft

Interview met een vrijwilliger op Duivenvoorde
 • In het dagelijks leven heeft hij een drukke baan in de marketingcommunicatie, maar als geboren en getogen Voorschotenaar met een achtergrond in onroerend goed heeft hij een bijzondere klik met Duivenvoorde. Als vrijwilliger voor Duivenvoorde zit hij in de sponsor- en marketingcommissie met een bijzonder project in zijn portefeuille: de crowdfunding voor het bezoekerspaviljoen. Maak vandaag kennis met Wim Miezenbeek: “Dit is zo’n mooi initiatief, en iedereen kan mede-investeerder worden!”

  WimWim Miezenbeek zet zich nu bijna twee jaar in voor Duivenvoorde. “Vanuit mijn vroegere werk als makelaar heb ik iets met onroerend goed. Zeker bijzonder onroerend goed waartoe je dit kasteel kan rekenen. Ik ben geboren en getogen Voorschotenaar, dus de keuze om vrijwilliger voor Kasteel Duivenvoorde te worden was snel gemaakt. Ik keek er van op dat er zo veel zijn begaan met dit prachtige stuk erfgoed. Ik denk dat de oud-bewoners van Duivenvoorde ook erg trots zouden zijn dat zo veel vrijwilligers zich voor zoiets moois inzetten. Hier moeten wij ook trots op zijn, en zorgen dat het voor altijd bewaard kan blijven.”

  Binnen Duivenvoorde houdt Wim zich vooral bezig met de crowdfunding voor het bezoekerspaviljoen. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat dat bezoekerspaviljoen er komt? Wim: “Het kasteel en landgoed kan niet bestaan zonder betalende bezoekers. Om dit aantal omhoog te krijgen moet je bezoekers optimaal kunnen bedienen. Dat kan met een bezoekerspaviljoen. Een kasteel- of parkbezoek kan straks namelijk worden afgesloten met een lekker kopje koffie met appelgebak of een heerlijke lunch met producten uit eigen tuin. Daarnaast kunnen bezoekers in het paviljoen informatie krijgen over andere voorzieningen in Voorschoten en omgeving.”

  Voor de bezoekers van Duivenvoorde zou zo’n bezoekerspaviljoen dus aantrekkelijk zijn. Maar geldt dat ook voor Voorschoten? “Ja, zeker! Het zal een enorme stimulans zijn voor de lokale en zelfs voor de regionale economie. Het is een wisselwerking. Meer toerisme is goed voor Duivenvoorde en ook voor bijvoorbeeld de centrumwinkeliers. Zo blijft Voorschoten de parel aan de Vliet.” Dus ook ondernemers zijn gebaat bij dit bezoekerspaviljoen? “Zeker. Het is daarnaast een mooi initiatief om te steunen; ondernemers kunnen zo blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid.” En het arrangement blijkt voor ondernemers ook nog interessant te zijn vanwege het stukje rendement, toch? Wim: “Klopt. Je kunt als ondernemer trots tegen je relatie zeggen dat je mede-investeerder bent van het kasteel. Staat altijd goed…”

  HLdesign_Brochure IMP6_tuin     HLdesign_Brochure-IMP1_tuin

  Meer weten? Op de website van de Ondernemersvereniging Voorschoten en Kasteel Duivenvoorde kunt u de brochure over de crowdfunding downloaden. Hierin staat precies beschreven hoe alles in zijn werk gaat. Ook kunt u hier het formulier downloaden om in te schrijven voor de coupures.

  Deel deze pagina